Tidsbokningsregler

Bokning kan göras på hemsidan, personligen i receptionen eller via telefon.

Salemsbanan 18-hål
*
Endast en speltid per dag får förbokas. Man kan boka starttid max 21 dagar framåt i tiden.
*Vid bokning ska Golf-ID på samtliga spelare uppges.
*Anmälan i receptionen skall ske senast 20 minuter före bokad tid. I annat fall har receptionen rätt att låta annat parti utnyttja tiden.
*Greenfeegäst betalar greenfee i receptionen. Om denna är stängd betalar man via Swish eller med kontanter som man lägger i Greenfeelådan i entrén. 
*Under tider med hög belastning har receptionen/caddiemaster alltid rätt att fylla ut till 4-bollar.

Gruppbokningar
Gruppbokningar kommer att kunna göras 30 dagar i förväg med ett minimum på 12 personer. Vid gruppbokning ska man senast 1 vecka innan speldag anmäla alla deltagares Golf-ID. Detta på grund av att alltför många bokningar fått manfall i sista stund vilket gör att medlemmar förlorat möjligheten att spela.
 
50-tider helger
50-tiderna från 08.50-13.50 är bokningsbara dagen innan från kl. 15.00.
 

Avbokning
*Avbokning ska ske senast 4 timmar före bokad starttid. Byte av spelare kan ske fram till 20 minuter före bokad starttid.
*En spelare som avbokar senare än 4 timmar innan bokad starttid debiteras en avbokningsavgift på 100 kronor.
*En medlem som uteblir och inte bokar av sin starttid debiteras en no show avgift på 300 kronor(greenfeespelare betalar full greenfee) samt mister sin möjlighet att boka starttid i GIT tills betalning skett

Reglerna gäller både medlem och gäst.

HCP-krav Salemsbanan
Endast person med aktivt medlemskap i en golfklubb äger rätt att spela. Handicapgräns på helger är 36,0 och på vardagar kan max en i bollen ha klubbhandicap.

Rondtider
Vårt mål är att en 18-hålsrunda inte skall ta mer än 4h. Den med lägst handicap i bollen är ansvarig för att spelarnas golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs.


Högantorpsbanan 9-hål
*Man kan boka starttid max 45 dagar framåt i tiden och fyra tider och max två per dag. För övrigt så gäller samma regler som på Salemsbanan.

Avbokning
*Avbokning ska ske senast 4 timmar före bokad starttid. Byte av spelare kan ske fram till 15 minuter före bokad starttid.
*En spelare som avbokar senare än 4 timmar innan bokad starttid debiteras en avbokningsavgift på 50 kronor.
*En spelare som uteblir och inte bokat av sin starttid debiteras en no show-avgift på 200kr samt mister sin möjlighet att boka starttid i GIT tills betalning skett.

Reglerna gäller både medlem och gäst.

HCP-krav Högantorpsbanan
Aktivt medlemskap är inget krav. Vardagar behövs inget hcp, ta dock med en medspelare som har klubbhcp 54 eller lägre. Under helger behöver alla gäster ha minst klubbhcp 54

Rondtider

Vårt mål är att en 9-hålsrunda inte skall ta mer än 2h Den med lägst handicap i bollen är ansvarig för att spelarnas golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs.