Damaktiviteter

Här presenteras våra aktiviter

Äntligen dags att köra igång Damtorsdagarna 2019!

Med hjälp av klubben har vi kunnat få med alla som anmälde sig, 63 stycken (!). Nu går det dock tyvärr inte att få in fler om vi ska kunna få någon kvalité i det hela.

Vi hade ett uppstartsmöte 11/4. Här är en liten sammanfattning av det.

Årets tillfällen är 25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 6/6, 13/6 samt 8/8, 15/8 och 22/8.

Även fast man anmält sig och fått bekräftat att man kommit med till årets damtorsdagar måste man anmäla sig till varje separat tillfälle via Min Golf (GIT) senast kl 11:00 tisdagen i samma vecka. Detta för att vi ska kunna planera utifrån hur många som kommer.  Ni kan vid anmälan ange önskemål om tidig eller sen starttid som vi försöker ta hänsyn till i görligaste mån. Ni får reda på vilken starttid ni fått via mail efter att lottningen gjorts.

De som vill och har möjlighet samlas kl 17:30 då vi börjar med en ca 20-30 minuters gemensam genomgång av kvällens tema. Från kl 18:00 har vi starttider på båda banorna där vi spelar 9 hål. Då varierar vi spelformer från gång till gång för att lära oss andra varianter än vanlig poängbogey. Se presentationen från vårt uppstartsmöte nedan för mer information.

Eftersom vi är så många så vill vi understryka vikten av att hålla ett bra speltempo. Vi ska inte stressa runt utan ta den tid vi behöver vid varje golfslag men däremellan får man gå i rask takt och vara observant så att det inte blir ett stort glapp till framförvarande boll. Vi får hjälpas åt så att alla hinner in på en rimlig tid.

Vi hoppas att alla ska känna att de får något matnyttigt från dessa damtorsdagar. Det kan vara allt från att träffa nya spelkamrater till att hitta glädje och harmoni i sitt eget spel och kanske upptäcka en ny favorit bland de spelformer vi provar på.

Nu kör vi!

Damdag söndagen den 30/3

Vi hade en fullspäckad dag där ca 60 deltagare fick en vitaminrik och energigivande  smoothie vid ankomsten som satte tonen för det hela. Sedan drog vi igång med en föreläsning av Jenny Hagman, PGA PRO som bl.a. specialiserat sig inom mental träning. Hon har även skrivit boken Stolt, Stark och Säker som handlar om helhetsträning för golfare där allt hänger ihop: teknik, fysik, mental styrka och maten man stoppar i sig.
Är du nyfiken på Jenny så gå gärna in och läs mer på hennes hemsida, www.jennyhagman.com

Efter det serverades en lättare lunch bestående av en mycket uppskattad röd linssoppa och bröd (se länk respektive bild nedan för recept). Sedan var det dags för Joakim och Adam från Bäckbom Golf Academy att berätta om hur de lagt upp säsongen för att kunna hjälpa oss att utveckla vårt golfspel på bästa sätt.

Slutligen berättade Leif Westerberg från Titleist om bollens betydelse för vårt spel. Han gick igenom de olika modellerna som finns inom Titleist sortiment och hur man hittar rätt bolltyp att spela på.

Det kändes som det var en lyckad dag och att många fick lite input att ta med ut i sitt golfande nu när säsongen snart är i full gång.

Ett stort tack till Jenny, Leif, Joakim och Adam samt alla deltagare!