Vill du träna och spela golf i en Juniorvänlig Golfanläggning?

Salems GK erbjuder en omfattande Juniorverksamhet för alla nivåer och ålder.

 
Ring Shopen för mer information 08-550 941 50

epost: bokning@backbom.se

 

 

Välkommen till SGDF Juniortävlingar
SGDF arrangerar tävlingar för juniorer som är nya inom golf ändå upp till tävlingar för mer etablerade spelare. Vi vill erbjuda bra genomförda tävlingar med hög kvalité som genomförs på ett sportsligt och rättvist sätt för samtliga deltagare. Mer information om lag och individuella tävlingar hittar ni under respektive sida. Vi har flera spelare från Salems GK som tävlar på de olika tourerna och vi vill bli fler. Gå in på min golf och anmäl er.
 
Mini Tour - för de juniorer 16 år och yngre som vill börja tävla. Båda klasserna spelar 9 hål poängbogey med handicap från röd tee. Lägsta hcp gräns för att delta är 18,0.
https://sgdf.se/for-juniorspelare/tavling/mini-tour/

Rookie Tour - Nästa steg i tävlingstrappan för tjejer och killar. Tävlingen är öppen för juniorer 11-21 år, 18 hål, slaggolf med handicap. Handicap gränsen för deltagande är satt till mellan 5,0 och 30,0 för pojkar och mellan 5,0 och 36,0 för flickor.
https://sgdf.se/for-juniorspelare/tavling/rookie-tour/

Teen Tour First - Sista steget i SGDF tävlingstrappa och första steget på SGF junior tour. Tävlingen är öppen för amatörer, pojkar och flickor från 13 år, upp till 21 år, scratch.
https://sgdf.se/for-juniorspelare/tavling/sgdf-teen-tour-first/
 

 

 

 

 

Ansvarig SGDF:
Lisa Fredricks, minitour@sgdf.se

Frågor kring en specifik omgång, efteranmälan osv hänvisas i första hand till Tävlingsledare för respektive omgång. För deras telefonuppgifter, se anmälningssidan via golf it systemet på golf.se (min golf)

 

 

Mini Tour - för de juniorer 16 år och yngre som vill börja tävla

Mini Tour är en 9-hålstävling för de juniorer som vill börja tävla och utgör första steget att börja tävla utanför sin egen hemmaklubb. Mini Tour ger deltagarna värdefull tävlingserfarenhet, möjlighet att spela på nya banor och samtidigt träffa nya golfkompisar.

Därför är Mini Tour en av våra allra viktigaste tävlingar. Det är här våra framtida stjärnor får chansen att testa på tävlingsgolf. Vi ser också Mini Tour som ett komplement till alla andra aktiviteter att skapa grunden för ett livslångt golfande.

Långsiktigt vill vi uppnå att det spelas en Mini Tour varje helg under hela golfsäsongen, dvs från mitten av maj till slutet av september. Eftersom man oftast väljer att spela på klubbar i närhet av sin egen hemmaklubb är det viktigt med en god geografisk spridning av arrangerande klubbar över hela Stockholms området.

Vi vill locka fler juniorer att våga prova på sin första tävling på Mini Tour, samt att ge de som redan spelar på Mini Tour ytterligare möjlighet att spela ännu fler omgångar.

Tanken är också att om en klubb som ordnar 9-håls tävlingar i dag för sina juniorer kan bjuda in andra klubbar och arrangera tävlingen som en Mini Tour. Kontakta SGDF kansli vid intresse. Vi ordnar med deltagarpris samt lägger upp tävlingen i GIT tävling.

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra skall samarbeta med varandra om information och anmälan. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Det går bra att anmäla sig ända fram till 2 dagar innan tävlingen. Under sommarlovet kan mini tour arrangeras på vardagar men helst på helger då deltagarantalet tenderar att vara större på helgdagar.

Deltagare: SGDF Mini Tour är öppen för flickor och pojkar födda 2006 eller senare, dvs 16 år eller yngre. Juniorer från andra distrikt får delta. Lägsta hcp gräns för att delta är 18,0. Samtliga deltagare får ett startkit och direkt efter genomförd rond ett deltagarpris.

Markörer: Föräldrar till spelare som deltar i klass B ska anmäla sig vid incheckningen, för att ev. bli utsedd att gå med på banan som markör.

Antal deltagare: Maximalt 100

Spelform: Båda klasserna spelar 9 hål poängbogey med handicap från röd tee. Handicap-gränser: Klass A Gemensam för både flickor & pojkar i med Hcp 18,0-36 Klass B Gemensam för både flickor & pojkar med Hcp 37-54 Ev utlottning i klasserna sker efter anmälningsordning.

Lottning: Först klass A sen klass B. Inom respektive klass sker sedan lottning efter Kön-Ålder-Hcp, vilket innebär att man får spela med jämnåriga från andra klubbar och som har likvärdiga hcp.

Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

OBS I enlighet med riksidrottsförbundet direktiv publiceras inte resultat för spelare födda 2009 eller senare.

Spelschema 2022

omg

Datum

Spelplats

1

07-maj

Bro Bålsta

2

15-maj

Österåker

3

20-maj

Saltsjöbaden

4

22-maj

Djursholm

5

28-maj

Viksjö

6

29-maj

Danderyd

7

05-jun

Waxholm

8

12-jun

Åkersberga

9

19-jun

Mälarö

10

20-jun

Täby

11

22-jun

Salem

12

02-jul

Happy Golfer Stockholm

13

27-jul

Nacka

14

12-aug

Saltsjöbaden

15

12-aug

Åkersberga

16

20-aug

Viksjö

17

20-aug

Ågesta

18

21-aug

Ingarö

19

27-aug

Lidingö

20

03-sep

Happy Golfer Stockholm

21

10-sep

Danderyd

22

17-sep

Jarlabanke

 

Rookie tour 

Ansvarig SGDF:
Anders Bergh, 070-538 87 65, anders.bergh62@gmail.com

Alla frågor hänvisas till Tournament Director för respektive omgång. Kontaktuppgifter finns på anmälningssidan på golf.se (min golf)

 

 

Rookie Tour- Nästa steg i tävlingstrappan för tjejer och killar

SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.

Rookie Tour passar spelaren som har kommit igång med tävlingar på hemmaklubben och även testat på SGDF Mini Tour och känner att det är dags att ta nästa steg. Tävlingen spelas över 18 hål slaggolf med handicap. Detta är en jättebra tävling för att lära känna nya golfkompisar utanför klubben och även att se hur det funkar på Teen Tour som är nästa steg. Rookie Tour spelas nämligen alltid på samma spelplats och datum som för SGF Teen Tour First.

Vem får spela på Rookie Tour och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för juniorer 11-21 år (födda mellan 2001 – 2011), som representerar klubb inom SGDF. Deltagare från andra distrikt kan delta i  mån av plats, dock kan dessa ej få Order-of-Merit poäng, ej heller delta i finalen. Arrangerande klubb har rätt till tre wildcards. För spelare som är 12 år eller yngre är kravet att ledare skall finnas på tävlingsplatsen under hela tävlingen. Handicap gränsen för deltagande är satt till mellan 5,0 och 30,0 för pojkar och mellan 5,0 och 36,0 för flickor. För mer info läs gärna tävlingens statuter nedan.

Statuter för Rookie Tour 2022

Resultatlista och priser: Spelare yngre än 13 år syns ej i resultatlistan och får inte mottaga priser.

Antal deltagare: Maximala antalet skall vara 54 pojkar och 24 flickor på ena spelplatsen och 54 pojkar på andra spelplatsen.

Tävlingsform: 18 hål slaggolf med handicap. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar Oom poäng under säsongen, omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Rookie tour 2021 ). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen.

OOM Pojkar

OOM Flickor

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Anmälan: klicka på länkarna i spelschemat för att läsa mer och anmäla dig. (Det är inte tillåtet att anmäla sig till bägge spelplatserna för Rookie Tour som spelas samma datum.)

Spelschema 2022

 

Omg

Spelplats

Antal spelare

Datum

Anmäl senast kl. 18.00

TD

1

Huvudstaden Riksten

54 Pojkar

14/5

   

1

Österåker

54 Pojkar / 24 Flickor

15/5

   

2

Ingarö

54 Pojkar

4/6

   

2

Åkersberga

54 Pojkar / 24 Flickor

5/6

   

3

Wäsby (Major)

54 Pojkar / 24 Flickor

18/6

   

3

Botkyrka (Major)

54 Pojkar

19/6

   

4

Ullna (Major)

54 Pojkar / 24 Flickor

31/7

   

5

Wermdö

54 Pojkar / 24 Flickor

20/8

   

5

Huvudstaden Lindö Äng

54 Pojkar

20/8

   

6

Sollentuna

54 Pojkar / 24 Flickor

10/9

   

6

Waxholm

54 Pojkar

10/9

   

Final

Stockholms GK

30 Pojkar / 15 Flickor

24/9

Inbjudan

 

 

 

Teen Tour

Teen Tour First- Sista steget i SGDF tävlingstrappa och första steget på SGF junior tour

Teen Tour First är första steget i SGF:s tävlingstrappa för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras i distriktet av Svenska Golfförbundet och SGDF tillsammans.

Teen Tour är svenska golfförbundets junior tour. Med upp till 30 tävlingar per tävlingsomgång är det ett fantastiskt trappstegssystem för dig som golfspelande junior och vill komma igång att tävla på en högre nivå. Trappan består av 3 steg: Teen Tour First, Teen Tour Future och Teen Tour Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan olika omgångar. Allt från 18 hål slaggolf scratch på First till 4 dagars matchspel (JSM match) på elite.

First spelas på cirka 16 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala en touravgift (årsavgift för att spela på Teen Tour). Den betalas också i Min Golf och är en engångskostnad som ger dig möjlighet att anmäla dig till tävlingarna.

Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Vem får spela på Teen Tour First och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för amatörer, pojkar och flickor från 13 år, upp till 21 år (födda mellan 2001 och 2009). En spelare får bara representera en klubb inom distriktet under varje säsong.

Klasser: Pojkar och Flickor.

Antal deltagare: 54+54 Pojkar och 24 Flickor.

Uttagning vid överanmälan sker enligt:
1. Wildcards
2. Ranking
3. Hcp

Tävlingsform: 18 hål slaggolf, scratch, från standard tee (oftast gul/röd tee se statuter för detaljerad beskrivning).

Anmälan: Sker via www.golf.se. För spel på Teen Tour First krävs att du har betalat Teen Tours Touravgift via www.golf.se – Logga in på Min Golf

Notera att anmälningstiden öppnar kl 12:01 första anmälningsdag och går ut kl 12:00 sista anmälningsdag!

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar OOM poäng under säsongen. Omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Teen tour First 2022). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen.

OOM Pojkar

OOM Flickor

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Ansvarig SGDF

Fredrik Svärd, 0733 – 86 05 05, fredrik.svard@sgdf.se 

Alla frågor hänvisas till Tournament Director för respektive omgång. Kontaktuppgifter finns på anmälningssidan på golf.se (min golf)

 

 

Spelschema 2022

 

Datum – Pojkar/Flickor

Spelplats

TD

14 maj – Pojkar & Flickor

Huvudstaden Riksten

 

15 maj – Pojkar

Österåker

 

4 juni – Pojkar & Flickor

Ingarö

 

5 juni – Pojkar

Åkersberga

 

18 juni – Pojkar

Wäsby (Major)

 

19 juni – Pojkar & Flickor

Botkyrka (Major)

 

31 juli – Pojkar & Flickor

Ullna (Major)

 

20 augusti – Pojkar

Wermdö

 

20 augusti – Pojkar & Flickor

Huvudstaden Lindö Äng

 

10 september – Pojkar

Sollentuna

 

10 september – Pojkar & Flickor

Waxholm

 

24 september – OOM final – Pojkar & Flickor

Stockholms GK