Uppdatering om ELIS

Hej igen!

Tänkte dela med mig av en liten uppdatering från Oregon och U.S. Amateur! De två första rundorna av slagspel är nu klara och jag lyckades kvalificera mig för matchspel!!! De 64 främsta spelarna ska nu göra upp under de kommande dagarna. Min placering efter slagspelet blev en delad 48e plats av de 264 startande.

Under första varvet på Bandon Dunes banan startade jag 11:24 lokal tid och spelade stabil golf första nio hålen utan att lyckas sätta birdieputtarna. Träffade samtliga fairways samt 8 av 9 greener. De andra nio blåste det upp rejält och blev betydligt mer svårspelat, mot slutet av rundan blåste det 12 m/s. Med en birdie på 18e hålet tog jag mig in på 3 över par. Tillslut så trillade en putt i hål från 4 meter efter ett fint inspel med Järn 6an från 117 meter…. (normal slaglängd 175 meter).

Förutsättningarna var betydligt bättre för det andra varvet på Bandon Trails var betydligt bättre med en tidig starttid innan vinden började fläkta rejält återigen mot eftermiddagen. 07:11 slog jag ut och började med att nästan förlora bollen direkt från första tee… men hittade den till sist och gjorde par. På hål 3 slog jag till med en Eagle efter 3 Wood, Järn 5, och en sänkt putt från 9 meter! Rundan tuffade på fint efter bra spel tee till green med ett par sänkta puttar, efter 15 hål låg jag 5 under par. Efter en näst intill kaotisk avslutning med 3 över sista 3 hålen lyckades jag ta mig in på 2 under par för rundan och 1 över par totalt för 36 hål.

Nu är det dags för matchspel där precis allt kan hända! Jag är oerhört taggad på att pegga upp, spela smart och sätta puttar som aldrig förr!

På återseende!