Salem 365 - Sweetspot

Nu har vi använt oss av det nya bokningssystemet i tre veckor. Vi har förstått att förändringen skapat en del problem för er som vi vill hjälpa till att lösa. Trots det har 80% av alla bokningar utförts av er själva sedan systemet infördes. Bra jobbat!

Nedan förklarar vi lite mer om Sweetspot och varför vi har bytt system. För din egen skull läs hela texten

Varför har vi bytt bokningssystem?
Kort och gott är den största anledningen för er medlemmar. I Sweetspot kan vi sätta ett värde på varje starttid. De mest eftertraktade tiderna har det högsta priset. Betalande gäster styrs då till mindre attraktiva tider som är billigare så de bästa tiderna kan användas av er medlemmar.
Under ett antal säsonger har vi upplevt problem med tillgängligheten, no shows på starttider och med det nya systemet kan vi förbättra tillgängligheten för er medlemmar.

Prime-Time - vad är det?
De mest attraktiva starttiderna kallas Prime-Time. Det är alltså de tider som oftast bokas upp först. För att alla medlemmar ska få samma möjlighet att utnyttja dessa tider, styr vi det med samtidiga bokningar.

Prime-Time som gäller på Salem 365
Måndagar -Torsdagar:        09:00-10:00
Fredagar:                          11:00-14:00
Helger:                              08:00-13:00

Samtidiga bokningar - vad är det?
Det är antalet bokningar du kan ha samtidigt. I medlemskapen är det olika värden på samtidiga bokningar för Prime Time tider och övriga tider.

Ankomstregistrering - varför är det viktigt?
Vår största tillgång på klubben är våra starttider,och de värnar vi om eftersom vi inte kan utnyttja en tid som har passerat. Att inte utnyttja sina bokade tider eller boka upp en hel boll med andra medlemmar som inte kommer leder till sämre tillgänglighet för andra.  Detta är givetvis inte tillåtet. Det drabbar direkt övriga medlemmar som inte får någon starttid och detta är långsiktigt oacceptabelt då tillgängligheten för dig som medlem är högsta prioritering!

Ankomstregistrering sker antingen direkt i Sweetspot-appen eller på plats i receptionen. Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. man kan inte anmäla en hel boll själv. Du kan ankomstregistrera dig i appen när du är inom 500 m från klubbhuset dock tidigast 30 minuter innan din starttid.

Hcp – hur registrera runda?
Ni kan få digitalt scorekort till OnTag-appen. Just nu får ni komma in till receptionen och be om ett digitalt scorekort, så skickas det till din OnTag-app. När rundan är klar kan du välja att registrera rundan till mingolf.se från OnTag-appen.

Ett annat alternativ är att ni manuellt registrera rundan i efterhand på mingolf.se.

Vad är bokningsägare?
Sweetspot har som många andra bokningssystem att personen som gör bokningen också är ansvarig för bokningen, det är framför allt viktigt när det kommer till betalningar. En bokare är ansvarig för bokningen och även för att betalning sker för bokningen.

Fördelen är att det alltid finns en ansvarig för alla bokningar, vilket kommer leda till mindre antal no-shows (spelare som inte dyker upp till sin tid), vilket i sin tur skapar ökad tillgänglighet för er medlemmar.

Det innebär också att om en bokningsägare vill avboka sig själv så kommer alla spelare i bokningen avbokas. Någon av de andra spelarna får då göra en ny bokning med rätt deltagare om de vill spela och den personen blir då bokningsägare för den nya bokningen.

Betala för sin gäst - varför?
För att din gäst ska få ta del av ”gäst till medlemsrabatten” måste du som medlem boka och då samtidigt betala för din/dina gäster. Vi ser det helt enkelt som att det är du som medlem, bjuder din gäst på rabatterad greenfee.

Om du själv inte vill betala för din gäst så måste denna person boka sin egen tid och betala men då gäller inte gäst till medlem rabatten.
Anledningen till att vi har ändrat till betalning vid bokningstillfället är för att minska no-shows samt att av belasta receptionen som vi anser ska lägga mer fokus på medlemsvård.

Betalningsförfarande
När du betalar för din gäst blir pengarna reserverade på ditt bankkort. Hur lång tid det tar innan pengarna dras från ditt bankkort är beroende vilket typ av kort du använder. Majoriteten dras inom två dagar, men det kan ta längre eller kortare tid.

Skulle du välja att avboka din starttid dock senast tre timmar före starttiden, så blir pengarna återbetalade automatiskt. Pengarna kommer in på ditt konto inom tre-fyra dagar, återigen beroende på hur effektiv din bank är i att hantera återbetalningar.

Boka golfbil - hur gör man?
Vi har ännu inte kopplat på funktionen boka golfbilar i Sweetspot eftersom det saknas några funktioner fortfarande. Så fort detta fungerar återkommer vi med information

Tills dess är ni välkomna att ringa eller maila för att boka golfbil. Det är viktigt att alltid förboka golfbil för att vara säker på att du har en bil när du kommer till din tid. Detta gäller även vid tävlingar.

Vi hjälper dig
Önskar du hjälp med att ladda ner Sweetspot appen eller har frågor kring bokningssystemet så hjälper vi dig gärna! Kontakta oss via telefon på 08-550 940 50 eller kom till oss på klubben och vill du inte gå in i klubbhuset så hjälper vi dig utomhus.