LOKALA REGLER 2021 FÖR SALEMS GK, 18-HÅLSBANAN Godkända 2021-06-09 SGDF / Regelkommittén

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1–3 samt följande Lokala regler:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid tee 1 och på hemsidan (salemsgk.se).

Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1          Out of bounds (Regel 18.2)

1. Out-of bounds markeras med vita pinnar

2          Pliktområden (Regel 17)

1. När en spelares boll är det röda pliktområdet till höger på hål 15, inklusive när det är känt eller så gott som säkertatt den är i det pliktområdet, får spelaren, som ett extra lättnadsalternativ genom att lägga till ett slags plikt, droppa den ursprungliga bollen eller en annan boll på motsatta sidan om den sida som bollen sist skar gränsen till pliktområdet
    Referenspunkt: Den bedömda punkten på motsatta sidan av pliktområdet som är på samma avstånd från hålet som den bedömda punkten där den ursprungliga bollen sist skar gränsen till det röda pliktområdet.
  2. Det röda pliktområdet på vänster sida om hål 17 som bara är definierat på en sida är oändligt

3          Greener (Regel 13)

1. Undantag 2 till Regel 11.1b gäller, utom när en boll som spelats från green av misstag träffar:
  • Spelaren
  • klubban som användes av spelaren för att slå slaget eller
  • ett djur definierat som ett löst naturföremål (t ex maskar, insekter och liknande djur som lätt kan tas bort).

Då räknas slaget och bollen måste spelas som den ligger.

4          Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

1. De unga träden identifierade av stödpinne, skydd runt stammen eller bevattningssäck är spelförbudzoner:
  2. Om en spelares boll ligger var som helst på banan, utom i ett pliktområde, och den ligger i eller vidrör ett sådant träd eller att ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller området för den avsedda svingen måste spelaren ta lättnad enligt Regel 16.1f.
  3. Om bollen ligger i ett pliktområde, och ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller avsedda sving, måste spelaren ta lättnad antingen med plikt enligt Regel 17.1e eller med lättnad utan plikt enligt Regel 17.1e(2)

5          Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska delar av banan

1. Mark under arbete
  2. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som mark under arbete.
  3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.
  4. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete.
  5. Stora eller hårda myrstackar på banan är, enligt spelarens val, lösa naturföremål som får tas bort enligt regel 15.1 eller mark under arbete från vilket lättnad utan plikt är tillåten enligt regel 16.1.
  6. Oflyttbara tillverkade föremål
  7. Avståndsmarkeringar (pinnar och plattor) som visar avstånd till flaggan/mitten av green. Lättnad erhålles enligt Regel 16.1