Du medlem i Salems Golfklubb

Vi njuter nu av solen, småfåglarnas sång och längtar efter en härlig vår med påföljande golfsäsong. Än så länge får vi njuta av vår 365-9 bana men snart är det dags för 365-18.

Banvärdar har uppskattats mycket i de enkäter som kommit in från medlemmar och gäster. I vår affärsplan för de kommande åren tas det upp som en viktig faktor för att vidmakthålla trivseln på banan, men också för att ytterligare stärka klubbkänslan. Vi tänker fortsätta utveckla arbetet med banvärdar. Normalt behövs det två personer per dag.

Att vara BANVÄRD innebär att man delar på två roller, en roll är Startern som står på första tee och hälsar spelarna välkomna, den andra rollen är den vi kallar Banvärden, som övervakar spelet på banan från en golfbil och ser till att tempot fungerar bra på båda banorna. Vid lunchtid kan man om man så önskar byta roller. Arbetspasset är normalt 9-15 och ersättningen, förutom att det är jättetrevligt, är lunch och fika.

För att ytterligare förstärka klubbkänslan skall vi försöka inrätta en grupp av MENTORER. Tanken är att våra erfarna medlemmar skall underlätta för nya medlemmar, både för dem som kommer direkt från nybörjarkurserna och även för de medlemmar som just flyttat till oss, så att de får lite kontakter och sällskap under sitt spel. Det kan vara bra att någon av Mentorerna visar upp sig i samband med nybörjarkurserna. Peter, Jocke och Adam kan då tala om till vem eleverna kan vända sig för att ta nästa steg efter det gröna kortet. Nybörjarna behöver kanske lite råd och dåd om vett och etikett på banan, och sådant som inte är golfteknik utan mer uppförandekoder under pågående spel. Andra nya medlemmar som kommer från andra klubbar kanske bara behöver en spelkompis för att komma igång och få en känsla för hur det är att vara med i Salems Golf, så Mentorgruppen kan få flera roller.

Eftersom vi nu utökar Banvärdsuppdraget kommer vi att behöva fler banvärdar än förra året, och vi uppskattar om både du som fungerat som värd tidigare år och du som är sugen på att prova på anmäler dig. Inga formella krav på bakgrund finns annat än att du är mån om att våra gäster och medlemmar som spelar känner sig välkomna och väl bemötta. Som Mentor behöver du förmodligen ha spelat några år.

Vi ber därför dig som är intresserad av detta att anmäla det till kansli@salemsgk.se så kommer du att bli inbjuden till genomgång av både Banvärdsuppdraget och Mentoruppdraget, tala gärna om vilket eller båda du kan tänka dig ta. Vi kommer till att börja med att ses 11 april klockan 18.00 och du kan boka in dig via GIT – Vi bjuder på enklare fika. Samtidigt får du också möjlighet att boka in datum när du kan jobba. Receptionen kommer att hålla i administrationen av detta och ta hand om eventuella schemaändringar när vi kommer så långt.

Väl mött!

Yvonne, Rita och Leif