Elis spelar U.S amateur

Hej allihopa! Hoppas att KM helgen och banan var lika trevlig som alltid!

Mitt namn är Elis Svärd och har varit medlem på klubben sedan barnsben. Ni har under åren med största säkerhet sätt mig ute på Salem flertalet gånger.

Jag befinner mig för nuvarande i Oregon, USA där jag med start på måndag den 10e augusti kommer spela den 120de upplagan av U.S. Amateur på Bandon Dunes Golf Resort. Vinnaren av tävlingen får inbjudan till 2021 US Open, 2021 British Open, och 2021 Masters på Augusta. Det är en lång väg för att nå dit, men någon ska göra det! 264 av världens bästa amatörspelare kommer pegga upp i tävlingen för att slåss om titeln. Det börjar med 36 hål slagspelskval där de 64 främsta spelarna tävlar vidare i matchspelsform som slutar med en 36 håls match avgörande final.

Under tävlingen kommer vi spela två utav de fem banorna som finns på anläggningen, Bandon Dunes och Bandon Trails. Dunes, där matchspelet kommer avgöras på, är en linksbana som ligger precis vid kusten mot Stilla Havet. Skickar du på en ordentlig slice på hål 16 är du i havet :). Vinden kommer spela en stor faktor under de kommande dagarna, det blåser i skrivande stund 14m/s. Skicket på banan är perfekt och banans layout med vyer över flertal hål samt havet gör det till en fantastisk upplevelse! Om ni får chansen att besöka Bandon Dunes kommer ni inte bli besvikna.

Jag hoppas innerligt att bilderna skapar en bra känsla av banans upplägg. Ni kan säkerligen hitta flera spektakulära bilder på deras hemsida om ni vill se mer!

Mitt spel känns bra och jag trivs med starka vindar samt ondulerade greener! Om ni vill följa tävlingen på nära håll så kan ni använda er av denna link: https://www.usga.org/content/usga/home-page/championships/2020/u-s--amateur.html#!latest

Tack till alla er som följer och stöttar, det är alltid roligt att höra från er!