Covid-19 Åtgärder för dig som spelar golf på Salem 365

Golfen kan erbjuda just det som många söker nu, en fantastisk utomhusaktivitet utan närgående kontakter och inga folksamlingar. Vi tycker att golfen är världens bästa sport och det är en aktivitet som passar för alla människor i princip alla åldrar, även under rådande omständigheter.

Med tanke på utbrottet av coronavirussjukdom (covid-19) gäller följande rekommendationer på Salem 365. Detta för din egen skull men framförallt för vår personal som arbetar för att göra din golfuppleveelse så bra som möjligt och därmed kommer i kontakt med många personer varje dag. Personalen är till för dig men vi ber alla golfare att visa omtanke genom att göra följande:

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten samt handsprit
  • Hälsa på avstånd - det är OK att inte ta i hand och kramas - begränsa närkontakt så långt som möjligt
  • Gör gärna din ankomstanmälan via mobilen (via MinGolf Bokning eller OnTag)
  • Handla gärna i vår fantastiska shop men gör det med omtanke mot personalen
  • Fortsätt att njuta av golfen hos oss!
Ny information 24 mars:
  • Från och med idag kommer vi att städa våra toaletter minst en gång om dagen.
  • Handsprit finns på receptionsdisken för den som vill ha. Vi placerar den väl synligt för att vi gärna vill ha flaskorna kvar så att många medlemmar och gäster kan använda samma flaska.

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Spelaren ska i möjligaste utsträckning INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker bör spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Följande gäller speciellt vid golflektioner hos Bäckbom Golf Academy:
  • Lektioner kan tas utomhus, vår studio har öppna dörrar och erbjuder stora ytor för att undvika närkontakt
  • Handsprit kommer att användas under lektioner
  • Handskakningar eller dylikt kommer undvikas
  • Begränsad närkontakt under lektioner
  • Max 4 personer kommer få vistas i studion samtidigt
  • Demoutrustning får ej vidröras av andra än personalen

Vi på Salem 365 bevakar utvecklingen och återkommer med uppdaterad information om rekommendationerna förändras. Följ gärna utvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.